Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe zawijaski

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 19.10.2008

Odsłon: 2869

Polecam te danie każdemu kto uwielbia kurczaka:)

Składniki

  • podwójne piersi z kurczaka, 2
  • opakowanie sera feta, 1/2
  • nieduża czerwona papryka, 1/2
  • małe ogórki kiszone, 2
  • musztarda, wg uznania
  • sól ,pieprz, do smaku
  • jajko, 1
  • Bułka tarta
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyj mięso ,osusz i podziel na 4 cześci . Rozbij na kotlety.Dopraw solą i pieprzem.Ser feta, papryke i ogórki pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.Farsz gotowy. Kazdy kotlet posmaruj cieńką warstwa musztardy.Nałóż na brzeg łyżkę farszu.Zwiń mięso i zepnij wykałaczką(ja owijam kotlety nitką)Panieruj w jajku i tartej bułce.Przysmaż na złoty kolor. Zamiast kiszonych ogórków do farszu i fety możemy dodać starty świeży ogórek lub drobno posiekaną miętę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń