Do góry

Przekąski Przepis na:

Drobiowy pasztet

Przekąski

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5414

Dodano: 26.12.2009

Odsłon: 44263

Smaczny i co najwazniejsze nie jest tłusty.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso umyc,włozyc do garnka i gotowac

  2. w trakcie gotowania dodac liście laurowe,ziele ang.,a także łyzke kucharka

  3. po 30 min dodać obrane warzywa i gotowac do miekkośći mięsa

  4. kiedy mieso bedzie miękkie wyjąć z garnka ,warzywa również,przestudzic

  5. bułke namoczyc w wywarze i wszystko zemleć 2 razy

  6. do masy dodać jajka,majeranek ,sół i pieprz,na tarce zetrzeć połowę gałki muszkatołowej i również dodać do mięsa

  7. wszystko dokładnie wymieszać i wlozyc do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą

  8. piec 30 minut w temperaturze 180

  9. właściwie jest to pasztet mięsno warzywny,smaczny i nie jest tłusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 kwietnia 2012 Nie robiłam tego pasztetu z pieczarkami poniewż nie przepadam za nimi.Wydaje mi sie ,ze pieczarki wzbogaca smak pasztetu.Sprawdz jak smakuje i napisz.Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka102 04 kwietnia 2012 PANI JAGODO CZY MOZNA ZROBIC TEN PASZTET Z PIECZARKAMI PODSMAZONYMI Z CEBULKA I BEDZIE DROBIOWO-PIECZARKOWY CZY RACZEJ NIE? ZALEZY MI NA ODP. PONIEWAZ CHCE GO ZROBIC NA SWIETA WIELKANOCNE POZDRAWIAM.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka102 04 kwietnia 2012 Pani Jagodo mam pytanie czy mozna dodac pieczarki podsmazone z cebulka i bedzie drobiowo -pieczarkowy zalezy mi na odpowiedzi pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 03 lutego 2010 wygląda apetycznie - obowiązkowo ląduje w ulubionych ;) pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agapo 11 stycznia 2010 Dziękuję :)
najbliższą środę mam pasztetową ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 11 stycznia 2010 Agapo ,ja piekę w zwykłej blaszcze keksówce,tej wąskiej.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agapo 11 stycznia 2010 Pani Jagodo jakiej wielkości formy należy użyć do upieczenia tego pasztetu. Nie chcę aby był zbyt płaski tylko taki jak u Pani na zdjęciu :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agapo 11 stycznia 2010 Pani Jagodo jakiej wielkości foremki należy użyć do upieczenia tego pasztetu? Nie chciałabym aby był płaski tylko taki jak na Pani zdjęciu :)
Pozdrawiam agapo

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wikcia141 09 stycznia 2010 mieszkam w holandii,tu pasztety nie sa zbyt dobre,wkoncu zrobie sobie pyszny domowy pasztecik-pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

esemeska 06 stycznia 2010 Pani jest po prostu niesamowita!!! Pani dania są proste do zrobienia a jakie PYSZNE!!!! Z niecierpliwością czekam na kolejne ;)
Pozdrawiam serdecznie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń