Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne do porannej herbatki jak i po południowej kawki :))
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże, wymieszać dodając odrobinę cukru, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuścić w wodzie, jajka ubić z cukrem. Do naczynia przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, rozpuszczoną margarynę, ubite jajka i cukier waniliowy. Dobrze wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do blaszki, poukładać śliwki. Piec 60 min. w temp. 180C Zrobić z kruszonką lub posypać cukrem pudrem. Smacznego