Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
slodkie, pyszne, dobre na koalcje lub sniadanie :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
mleko podgrzac, dodac do niego drozdze i cukier, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac 400g maki, wlac olej, dodac sol i zoltko, dodac wyrosniety rozczyn, wyrobic ciasto dosypujac 100g maki. odstawic na 30-40 min do wyrosniecia.
miekka margaryne ubic mikserem z cukrem i cynamionem na puszysta mase.
ciasto podzielisc na 2 czesci. 1 czesc rozwalkowac na placek grubosci ok pol centymetra, posmarowac masa margarynowa, zwinac z jednej strony w rolade do polowy, z drugiej strony tez zwinac rolade, tak by obie rolady "spotkaly sie" w polowie placka. pokroic na kawalki dlugosci ok 5-7 cm. ukladac na blasze, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, do zezlocenia (ok 25-30 min).
smacznego :)