Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli i drożdże. Wszystko wymieszać łyżką na gładką masę. Odstawić na około 1,5 godziny.
Jabłka zetrzeć i dodać do ciasta po wyrośnięciu, wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO!