Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32608
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32608
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Mąke wsypać do miski , zrobić wgłębienie na środku mąki i wkruszyć drożdże , wlać letnie mleko i wymieszać łyżką z odrobiną mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Jajka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i skórką cytrynową.Wlać do wyrośniętych drożdży i wyrobić ciasto.Na końcu dodać stopione masło.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość zagnieść i cięko rozwałkować.Wycinać foremką serduszka.Na jedno serduszko nałóż odrobinę konfitury i przykryj drugim serduszkiem , zlep brzegi.Odstawić do wyrośnięcia na kilka minut.Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem.Piec około 20 minut w 180 stop.Wierzch mozna posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego. Uwaga:zamiast konfitury można dać kostki czekolady.