Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchny drożdżowy spód, puszysta serowa masa i migdałowa kruszonka. Mniam. :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Składniki
Zagnieść wszystkie składniki na ciasto i odstawić przykryte w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Dużą blachę (30x40cm) wysmarować masłem.
Wymieszać składniki masy serowej. Ciasto drożdżowe ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Na cieście rozłożyć równomiernie masę serową. Piec ok. 20 minut na najniższym poziomie piekarnika.
Masło, cukier, miód i śmietanę podgrzewać w garnku, aż cukier się rozpuści. Dodać migdały i płatki owsiane.
Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika i rozłożyć na wierzchu masę migdałową. Wstawić do piekarnika i piec kolejne 20 minut. Smacznego :)