Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżówka bez wyrabiania

Desery

Autor: saradk

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1

Dodano: 04.12.2009

Odsłon: 2771

Pyszna drożdżówka i nie trzeba jej wyrabiać :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do dużej miski dodajemy w kolejności: jaja, rozkruszone drożdże, cukier puder, olej, mleko, mąkę.

  2. Nic nie robiąc odstawić na 3 godziny. Po tym czasie wszystkie składniki wymieszać łyżką.Wyłożyć na dużą blachę. Wg uznania można dodać owoce i na to kruszonkę lub bez owoców. Piec w ok 180 stopni (grzałka góra i dół) aż będzie dobre (sprawdzić patyczkiem).

  3. KRUSZONKA: mąkę wymieszać z cukrem i dodać miękką margarynę. Szybko zagnieść. Można dodać też cukier waniliowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

saradk 05 grudnia 2009 Zawsze dodawałam zimne mleko i za każdym razem wychodziła. Muszę spróbować z ciepłym mlekiem i sprawdzić :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 grudnia 2009 Znam ten przepis i robiłam to ciasto. Jest bardzo dobre i polecam je "leniwym" gospodyniom. Dziwi mnie tylko, dlaczego dodajesz zimne mleko? Drożdżowe "lubi" ciepłe składniki, a w szczególności mleko, które musi być dobrze zagrzane do tego rodzaju ciasta. Poza tym jajka lekko powinny być ze sobą roztrzepane. Mimo to polecam ten przepis. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń