Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
mleko,drożdże i cukier wymieszać i na chwilę odstawić w ciepłe miejsce.
gdy drożdże ruszą dodać żołtka,mąkę,olej i sól. Wyrabiać ciasto dokładnie i energicznie aby otrzymało dużo powietrza.
ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na długi prostokąt i posmarować połową masy serowej. Zawinąc jak na stucle. Następnie pokroić na kilkucentymetrowe bułeczki.
bułeczki układać na blasze i pozostawić do wyrośnięcia na 25 minut.
posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp 180*C
Masa serowa: wszystkie składniki na masę dobrze utrzeć . Ja to robie w malakserze.