Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 89
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 89
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Składniki
CIASTO:Margarynę wymieszac mikserem,po trochu dodawac cukier i cukier wanilinowy.Ucierac aż masa będzie puszysta ok 10 min.Dodac po jednym jaja,mąkę iresztę składników.Gotowe ciasto wlac do wysmarowanej formy i piec 40 minut w 180 C. Gorące ciasto podziurkowac grubym drutem lub patyczkiem do szaszłyków i zostawic do wystudzenia. Polewa:Wszystkie składniki wymieszac i wylac na dziury w cieście.Zostawic na noc. Następnego dnia ubic 250g śmietany kremówki dodając 1 łyżkę cukru.Ubitą śmietanę wymieszac z 4-5 łyżek likieru kawowego lub ajerkoniaku. Wyłożyc na ciasto i posypac kakao lub czekoladą.