Do góry

Desery Przepis na:

Druciany tort

Desery

Autor: czekolada

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 68

Dodano: 18.12.2008

Odsłon: 1814

Łatwe i efektowne

Składniki

  • Ciasto: 2,5 szklanki mąki, 250g cukru,6jaj,250g margaryny,1cukier wanilinowy,1olejek wanilinowy,1proszek do pieczenia.
  • Polewa:1szkl.mocnej zimnej kawy
  • 3 łyżki kakao może byc słodkie
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki rumu
  • DODATEK:śmietana kremówka 250g
  • ajerkoniak lub likier kawowy 4-5 łyżek
  • kakao lub czekolada do posypania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO:Margarynę wymieszac mikserem,po trochu dodawac cukier i cukier wanilinowy.Ucierac aż masa będzie puszysta ok 10 min.Dodac po jednym jaja,mąkę iresztę składników.Gotowe ciasto wlac do wysmarowanej formy i piec 40 minut w 180 C. Gorące ciasto podziurkowac grubym drutem lub patyczkiem do szaszłyków i zostawic do wystudzenia. Polewa:Wszystkie składniki wymieszac i wylac na dziury w cieście.Zostawic na noc. Następnego dnia ubic 250g śmietany kremówki dodając 1 łyżkę cukru.Ubitą śmietanę wymieszac z 4-5 łyżek likieru kawowego lub ajerkoniaku. Wyłożyc na ciasto i posypac kakao lub czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń