Do góry

Przekąski Przepis na:

Drunken Chicken(pijany kurczak)

Przekąski

Autor: Puli

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 339

Dodano: 09.01.2008

Odsłon: 4972

idealny na obiad i imprezy

Składniki

  • filety z kurczaka, 4 szt.
  • maka, 300 g
  • Jaja, 2 szt
  • mleko, 1/2 szklanki
  • olej, do smazenia
  • sol pieprz, do smaku
  • spirytus lub wodka, 2 lyzki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety z kurczaka pokroic na srednio-cienkie paski.z maki,wody dodajac sol, pieprz i alkohol przygotowujemy ciasto o konsystencji gestej smietany.nastepnie pokrojone filety obtaczamy w pozostalej mace,moczymy w ciescie i wrzucamy na rozgrzany olej.smazymy do momentu az ciasto sie zezloci.w porze obiadowej najlepiej podawac z frytkami i surowka z bialej kapusty;na zakaske:z sosem czosnkowym lub sweet chilli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń