Do góry

Desery Przepis na:

Duet ananasowy

Desery

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2874

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 15987

pyszne ciasto ananasowe

Składniki

  • składniki na dwa biszkopty
  • Puszka Ananasów
  • kostka masła i margaryny
  • 5 budyni
  • jajka
  • cukier
  • litr soku ananasowego 100%
  • 2 galaretki zielone
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny,

  2. Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt . następnie przełożć drugim biszkoptem.

  3. Masa: 1 puszka ananasów- odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąk ipszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną . Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.

  4. ugotować galaretkę i zalać wierzcz placka ( można dodać owoce do dekoracji)

  5. wykonanie: biszkopt jasny-budyń ananasowy-biszkopt ciemny- masa z kawałkami ananasów-galaretka z owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń