Do góry

Desery Przepis na:

Duński krem

Desery

Autor: saradk

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1

Dodano: 04.12.2009

Odsłon: 761

Bardzo smaczne

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bardzo dokładnie utrzeć żółtka z cukrem i skórką otartą z 1 cytryny.

  2. w rondelku mocno podgrzać wyciśnięty sok z cytryn, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać (nie gotować!!!), zdjąć z ognia i przestudzić.

  3. Ubić sztywną pianę z białek.

  4. Połączyć żółtka z pianą i sokiem z cytryny, wszystko delikatnie wymieszać i rozłożyć do salaterek.

  5. Mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń