Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona kapustka ze słoninką

Dania główne

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 03.04.2008

Odsłon: 1608

sama nazwa wskazuje że przepyszne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnie i zrumienić. Cebulę również pokroić w kostkę. Dodać do zrumienionej słoniny i jeszcze razem smażyć. Następnie słoninę z cebulą przełożyć do garnka z odcedzoną kapustą. Dodać sól, pieprz i majeranek. Wszystko dokładnie razem wymieszać. Kapustę podawać na ciepło jako dodatek obiadowy. Składniki wystarczą na około 5 porcji. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń