Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 519
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 519
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt. Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.