Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone przepiórki

Dania główne

Autor: asia007

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 434

Dodano: 06.05.2008

Odsłon: 4335

Przepis z "Vity"

Składniki

  • przepiórki, 8 (po 2 na osobę)
  • boczek, 8 plasterków
  • masło, 5 łyżek
  • mąka, 1 łyżka
  • wino, 1 kieliszek
  • bulion( może być z kostki), 1/4 szklanki
  • sól
  • biały pieprz
  • dodatki : cykoria, cytrusy, oliwki, papryka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepiórki oczyść, spraw, opłucz i osusz, obłóż plasterkami boczku, obwiąż nitką. Podsmaż w rondlu na łyżce masła, przypraw solą i pieprzem, uduś na małym ogniu, dolewając wina. W drugim naczyniu rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, podlej bulionem, podgrzej, mieszając. Wlej sos do przepiórek, duś jeszcze 15minut, zdejmij nitki, przełóż mięso na półmisek, podawaj z sosem i dodatkami. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń