Do góry

Dania główne Przepis na:

DUSZONE ROLADKI SCHABOWE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 08.11.2009

Odsłon: 29139

Pychotka.

Składniki

  • schab pokrojony w plastry o szer. ok. 1 cm, 8
  • papryka czerwona pokrojona w paski, 1
  • kiszony ogórek pokrojony wzdłuż na 4, 2
  • cebula pokrojona w piórka, 2-3
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, maggi, bazylia
  • czosnek, 2 ząbki (w całości)
  • olej do smażenia
  • masło, 1 łyżka
  • mąka
  • kostka rosołowa, 1
  • grzybki suszone, 2-3
  • można dodac pieczarki, 2
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbic, posolic, ułożyc na nim pasek papryki, ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąc w roladki, spiąc wykałaczkami. Oprószyc mąką, obsmażyc na złoto na oleju.

  2. W rondlu zagotowac 1 l wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem, liściem laurowym (i poszatkowanymi pieczarkami) oraz pokruszonymi suszonymi grybkami.

  3. Do rondla przełożyc zezłocone roladki, dodac maggi, bazylię, dusic na wolnym ogniu.

  4. Pozostałą cebulę zeszklic na maśle razem z czosnkiem, dodac do mięsa i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, puree i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 08 listopada 2010 wydaje się smaczne. Kiedyś spróbuję napewno!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń