Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Składniki
Na patelni podgrzać trochę tłuszczu,dodać zmielone mięso i przesmażyć go z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku ,soli i pieprzu
Zagotować wodę w garnku,posolić.Brokuł oczyścić i podzielić na różyczki,wrzucić do gotującej się wody i gotować około 2-3 minut,odcedzić
Ziemniaki,obrać i pokroić w plastry grubości 3-4 mm.Marchewkę obrać i pokroić w pół plasterki lub w kostkę,por pokroić w pół plastry
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem (ja daję na dno trochę oleju),następnie na dno dajemy ziemniaki wcześniej przyprawione przyprawą do ziemniaków i ewentualnie solą i pieprzem,następnie kładziemy połowę marchewki i pora,mięso znowu marchew,por,brokuły i ziemniaki.Po wierzchu polewamy tłuszczem.Przykrywamy i dusimy w piekarniku do miękkości w temp.220 stopniach około 40 minut do godziny