Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudzą się tradycyjne schabowe, wtedy wybieram mój przepis na kruchy i przepyszny schab w sosie własnym.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w plastry o grubości ok 1,5 cm. Lekko rozbijamy tłuczkiem z obydwu stron. Następnie obsmażamy aż mięso się "zamknie" i przekładamy do garnka.
Całość zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i majeranek. Gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę bulionową i szczyptę wegety. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięsko zmięknie. Następnie doprawiamy pieprzem. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do wywaru. Mieszamy aż sos zgęstnieje i czekamy aż zacznie się gotować od czasu do czasu mieszając. Wyłączamy ogień. Moja propozycja podania.