Do góry

Dania główne Przepis na:

Dwie pieczenie na jednym ogniu i ... śliwowica

Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6195

Dodano: 19.02.2009

Odsłon: 8382

robię od razu dwie pieczenie, bo to oszczędniej jeśli chodzi o pieczenie , nadwyżkę zamrażam

Składniki

  • 1.5 kg schabu bez kości w kawałku
  • duża pierś indycza
  • 1/2 szkl. śliwowicy
  • 1/4 szkl. soku z cytryny
  • sól,kminek,gorczyca,pieprz czarny,majeranek
  • 1/2 szkl.oleju
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso (pierś indyka związać sznurkiem) przyprawić, zalać płynnymi czynnikami i przechowywać w lodówce 24 ha czasem obracając. Piec w piekarniku pod przykryciem 1ha, a potem jeszcze odkryte 1/2 ha - polewając powstałym płynem- temp.180 st. Uwaga na piekarniki gazowe, proponuję śliwowicę zastąpić winem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maarianna 25 września 2009 bardzo dobry pomysł! prostota tego przepisu mnie urzekła.to jest to co w kuchni lubię najbardziej!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń