Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To słodkie danie nadaje się zarówno na deser, jak również na obiad. Smaczne, niedrogie i łatwe w przygotowaniu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia.
Dynię pokroić w kostkę, smażyć na 3 łyżkach masła ok. 7 min., lekko doprawić solą, schłodzić.
Żółtka jajek utrzeć na puch z cukrem i 2 łyżkami miękkiego masła, połączyć z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem. Białkaubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą ryżowo-dyniową.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Dekorować cynamonem i listkami melisy.