Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniosz

Dania główne

Autor: tomi1

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 17.05.2009

Odsłon: 352

Zdrowe pożywne łatwe do przygotowania podobne do gulaszu

Składniki

  • 60 dkg wieprzowiny
  • 40 dkg młodej dyni
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 3 ogórki kiszone ( większe )
  • 1 x przyprawa do gulaszu Kamis
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego – grzybowego
  • 1 łyżka vegety
  • pieprz , sól , maggi – do smaku
  • 4 duże cebule
  • 1x słoiczek przecieru pomidorowego
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do gulaszu. Do garnka wlać wodę wsypać dynię pokrojoną w kostkę , ogórki pokrojone w paski i pieczarki pokrojone w talarki niezbyt drobno i gotować .Po 20-tu minutach na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso i bez tłuszczu i wrzucić do garnka, na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę. Gdy się zeszkli i lekko podsmaży wrzucić do garnka. Następnie dodać pozostałe składniki i gotować do miękkości. Poczym odparować trochę wody i zagęścić wodą mąką i śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń