Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dynię w słodkim i smacznym deserze
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i rozgotować w łyżce wody. Następnie ostudzić i dokładnie zmiksować.
Do stopionego i ostudzonego masła dodać brązowy cukier i jaj. Całość zmiksować. Następnie dodać ostudzoną dynię i wymieszać. Potem mąka i pozostałe suche składniki i ponownie całość wymieszać. Na koniec pokrojona w kostkę czekolada. Ciasto przekładamy do papilotek do 2/3 wysokości. Pieczemy w temp. ok. 175 stopni przez 20-25 min.