Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przygotowaniu mam ciasto fantastyczne :) Zanim jednak powiem ostatnie słowo w tym temacie, podrzucę Wam przepis na świetny do niego, do innych ciast, gofrów, naleśników, omletów czy najzwyklejszych kanapek dżem. Tak, już odrobinkę pachnący jesienią…
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Kilogram obranych brzoskwiń kroimy w kosteczkę, zasypujemy cukrem, doprawiamy skórką, goździkami i sokiem, a następnie stawiamy na palniku i czekamy aż powstanie gorący syrop. Wtedy właśnie całość blendujemy i wsypujemy fixy. Resztę brzoskwiń kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka. Gotujemy wg zaleceń producenta, a gotowy dżem zamykamy w wypasteryzowanych słoiczkach.