Do góry

Przetwory Przepis na:

DŻEM BRZOSKWINIOWY

Przetwory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13838

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 13532

Bardzo smaczny na kanapki, do twarożku itp.

Składniki

  • brzoskwinie, 16
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • cukier, 5 szklanek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane i pozbawione pestek brzoskwinie posiekac. Skropic sokiem z cytryny. Zmieszac z cukrem. Zagotowac i rozetrzec. Zszumowac. Gotowac na małym ogniu przez pół godziny. Wlac do sterylnych słoików. Szczelnie zamknąc. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 20 sierpnia 2011 zszumowac ........tzn.zebrac z wierzchu taka ,,pianke,, która sie wytwarza podczas gotowania!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 08 sierpnia 2011 nie bedzie za zadki ?.....obejdzie sie bez zelfiksu......chcialabym uniknac dodawania chemi do robionych dzemow...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 sierpnia 2009 Moja mama robi takie domowe konfitury z brzoskwiń... nie ma co, takie kupowane w sklepach dżemy nie dosięgają do pięt tym domowym :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń