Do góry

Przetwory Przepis na:

DŻEM BRZOSKWINIOWY

Przetwory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13734

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 11356

Bardzo smaczny na kanapki, do twarożku itp.

Składniki

  • brzoskwinie, 16
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • cukier, 5 szklanek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane i pozbawione pestek brzoskwinie posiekac. Skropic sokiem z cytryny. Zmieszac z cukrem. Zagotowac i rozetrzec. Zszumowac. Gotowac na małym ogniu przez pół godziny. Wlac do sterylnych słoików. Szczelnie zamknąc. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 20 sierpnia 2011 zszumowac ........tzn.zebrac z wierzchu taka ,,pianke,, która sie wytwarza podczas gotowania!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 08 sierpnia 2011 nie bedzie za zadki ?.....obejdzie sie bez zelfiksu......chcialabym uniknac dodawania chemi do robionych dzemow...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 sierpnia 2009 Moja mama robi takie domowe konfitury z brzoskwiń... nie ma co, takie kupowane w sklepach dżemy nie dosięgają do pięt tym domowym :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń