Do góry

Przetwory Przepis na:

DŻEM JABŁKOWY

Przetwory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13824

Dodano: 29.09.2011

Odsłon: 21202

Super dodatek do naleśników, ciasta i kanapek.

Składniki

  • jabłka (najlepiej antonówki lub mekintosze)
  • cukier (jeżeli jabłka są słodkie, dac mniej cukru), 1kg/1kg jabłek
  • cynamon, goździki (jeśli ktoś lubi)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych gotowac na wolnym ogniu do całkowitego rozgotowania (jeśli ktoś lubi, to mogą pozostac niewielkie kawałki). By się nie przypaliły, dno zakryc wodą.

  2. Gorący dżem nakładac do słoików i mocno zakręcic. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń