Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy już dość srogiej zimy, nie ma nic lepszego jak powrócić do smaków lata...Cudowne połączenie słodkiej truskawki i kwaskowej porzeczki....mniammmm :) Z podanych proporcji wychodzą 3-4 słoiczki.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32607
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32607
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Oczyszczone truskawki i porzeczki wsypać do garnka, wymieszać z żelfixem i zagotować.
Dodać cukier i mieszając ponownie zagotować na małym ogniu.
Gotować około 2 minuty, po czym zdjąć z ognia i mieszać do czasu aż zniknie piana.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i na 5 minut odstawić denkiem do góry.