Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały do pieczywa i do ciasta.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Umyte porzeczki połączyc z cukrem i gotowac na wolnym ogniu do zgęstnienia, często mieszając. Odszumowac.
Jak sprawdzic czy już dżem jest gotowy? Łyżkę dżemu wyłożyc na talerzyk, cienko rozsmarowac. Jeżeli powstanie bruzda - dżem jest gotowy. Gorący przelac do słoików i szczelnie zamknąc. Smacznego.