Do góry

Przetwory Przepis na:

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI

Przetwory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15418

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 9986

Wspaniały do pieczywa i do ciasta.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte porzeczki połączyc z cukrem i gotowac na wolnym ogniu do zgęstnienia, często mieszając. Odszumowac.

  2. Jak sprawdzic czy już dżem jest gotowy? Łyżkę dżemu wyłożyc na talerzyk, cienko rozsmarowac. Jeżeli powstanie bruzda - dżem jest gotowy. Gorący przelac do słoików i szczelnie zamknąc. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń