Do góry

Przetwory Przepis na:

dżem z dyni z jabłkami

Przetwory

Autor: beemka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 26

Dodano: 22.07.2008

Odsłon: 18697

jako iż jestem alergikiem i nie mogę jeść żadnych owoców na surowo zaczęłam je przetwarzać na wszelkie możliwe sposoby. Oto jeden z nich:-)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umytą i obraną dynię oczyścić z pestek oraz luźnego miękiszu i pokrajać na kawałki. Umyte jabłka pokrajać, wymieszać z pokrajaną dynią i rozparować pod przykryciem, a później dusić w odkrytym rondlu przez 30 min. Przetrzeć, dodać cukier i przyprawy i dalej podgrzewać, aż nieco zgęstnieje. Gorący dżem przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń