Do góry

Śniadania Przepis na:

Dżem z wiśni

Śniadania

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 32384

DŻEM Z WIŚNI DOSKONALE NADAJE SIĘ NA KANAPKI JAK I DO RÓŻNEGO RODZAJU CIAST.

Składniki

  • Wydrylowane wiśnie, 1 kg
  • ŻELFIX 2:1
  • 0,5 kg cukru
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WIŚNIE ZAGOTOWAĆ. DODAĆ ŻELFIX I ZNÓW ZAGOTOWAĆ.DODAĆ CUKIER.GOTOWAĆ OKOŁO 3 MINUT.

  2. DŻEM PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW. PASTERYZOWAĆ OKOŁO 15 MINUT.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 25 lipca 2009 jeśli dżem będzie wkładany bardzo gorący to nie potrzebna pasteryzacja.pozdrawiam

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 22 lipca 2009 wychodzi około 6 słoiczków takich jak na zdjęciu czyli okoł 200 lub 250 ml.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 22 lipca 2009 Takie pytanko ile z tej porcji wychodzi słoiczków i o jakie duże te słoiczki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń