Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam dżemy z żurawiny hodowlanej, szczególnie te, które sama zrobię. Są one o niebo smaczniejsze niż te ze sklepu. Osobiście lubię całe owoce w dżemie, ale można też żurawinę zmielić w maszynce.
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 324
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 324
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Żurawinę opłukać, a następnie włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Gotować aż zmiękną owoce lub też prawie się rozpadną, a woda wyparuje. Dopiero pod koniec dodać cukier i jeszcze smażyć przez jakiś czas. Słoiki i zakrętki wyparzyć w piekarniku w temperaturze 100 stopni C przez 10 minut. Bardzo gorącą żurawinę wkładać do gorących słoików i oczywiście na gorąco zakręcać. UWAGA ! Tych słoiczków nie trzeba już pasteryzować. Z porcji tej żurawiny wychodzą 4 słoiczki po dżemie. SMACZNEGO !!!