Do góry

Dania główne Przepis na:

Egzotyczna potrawka z wątróbki

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 12.02.2009

Odsłon: 9677

egzotyczna ale smaczna, polecam

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewki obierz, pory oczyść. Warzywa pokrój w ukośne plasterki, a wątróbkę na kawałki. 2. W garnku zgrzej łyżkę masła, zrumień migdały. Wsyp ryż. Smaż przez chwilę. Dodaj marchewkę i rodzynki. Podlej gorącym bulionem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. 3. Wątróbkę oprósz mąką. Usmaż na oleju. Pory podsmaż na pozostałym maśle. Wymieszaj z wątróbką. Przypraw do smaku sosem sojowym, winiakiem, solą, pieprzem i cukrem. 4. Wątróbkę wyłóż na ogrzany półmisek. Podawaj z przygotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń