Do góry

Przekąski Przepis na:

Egzotyczna sałatka z pomarańczą

Przekąski

Autor: matt

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 72

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 2741

Niezwykła sałatka na egzotyczne wieczory!

Składniki

  • sałata strzępiasta zielona i czerwona, razem 1 główka
  • pomarańcza, 1 sztuka
  • ogórek zielony, 1 średniej wielkości
  • oliwki czarne, garść
  • ser pleśniowy brie, 1
  • ocet balsamiczny ciemny, 3 łyżki
  • musztarda dijon lub francuska, 1 łyżka
  • Miód, 1 łyżka
  • płatki migdałowe
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę strzępiastą porwać na niewielkie kawałki i przełożyć do miski. Dodawać kolejno: Obraną ze skóry pomarańczę (należy obrać również biała powłoczkę znajdującą się pod skórką) pociętą najpierw na plastry, które kroimy następnie na ćwiartki'' ogórek zielony przekrojony na pół a następnie w plasterki, posiekane oliwki, ser brie pokrojony na niewielkie kawałki, płatki migdałowe Dressing: W naczyniu dokładnie wymieszać ocet balsamiczny, musztardę i miód ( ilość składników można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań smakowych ).Polać sałatkę, delikatnie wymieszać całość. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń