Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie trzeba jajek , smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 465
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 465
Składniki
sypkie składniki wymieszaj: maka , grysik , proszek do pieczenia , cukier zwykły .podziel na 3 części
starte jabłka podziel na dwie części , wcześniej dodaj cynamon( wg uznania ) i wymieszaj .
formę na ciasto klasyczna wysmaruj porządnie masłem i wysyp grysikiem.. Wysyp 1 część sypkiego ciasta. warstwę jabłek wyłóż na ciasto posyp znowu sypkim ciastem równomiernie, i znowu jabłka i znowu ciasto .
gore ciasta powykładaj cienkimi plasterkami masła , posyp cukrem waniliowym i cynamonem i do piekarnika na 180stopni na ok.1,5 godziny.
Szarlotka jest dobra na drugi dzień.