Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie, puszyste i przepyszne! A do tego robi się je błyskawicznie!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 899
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4699
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3186
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 726
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 899
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4699
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3186
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 726
Składniki
Olej wlać do garnka i rozgrzać.
Wszystkie składniki zmiksować w naczyniu. Ciasto będzie kleiste ale nie trzeba dosypywać mąki bo pączusie stracą na puszystości.
Potrzebne nam będą 2 łyżeczki. Jedną łyżeczką nabieramy porcję ciasta a drugą zsuwamy ciasto do nagrzanego oleju. Łyżeczki możemy moczyć w oleju - to ułatwi nam zsuwanie ciasta. Pączki rosną w trakcie smażenia. Powinny obracać się same. Smażymy na złoto. Wyjmujemy np szczypcami i osączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!