Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe niewinne pączusie serowe, które zasmakują każdemu łasuchowi. W dodatku robi się je bardzo szybko. Ciekawostka - same odwracają się podczas smażenia nawet kilka razy :)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2097
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 67
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 89
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2097
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 67
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 89
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 117
Składniki
Twaróg (u mnie z wiaderka) miksujemy z cukrami, mąką wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną, śmietaną, jajkami oraz wódką. Powstałe ciasto będzie klejące, dlatego do małej miseczki nalewamy trochę oleju, smarujemy nim dłonie, a następnie z ciasta formujemy małe kulki nie większe niż wielkość orzecha włoskiego i układamy na tacy posmarowanej olejem, aby łatwiej się odklejały. Pączusie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Olej nie może być zbyt gorący, gdyż będą surowe w środku. Usmażone pączusie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)