Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
Do miski wsypać cukier. Dodać sodę oczyszczoną,wlać śmietanę i wbić jajko. Składniki zmiksować. Następnie wsypać przyprawę do piernika,mąkę,sól oraz skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać za pomocą łyżki.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.