Do góry

Przekąski Przepis na:

Ekspresowe rogaliki

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 31413

Superszybkie rogaliki dla leniuchów. ;) (Z ciasta z Lidla wychodzi 6 sztuk.)

Składniki

  • ciasto francuskie świeże, 1 op
  • gruszki z kompotu lub syropu, 6 połówek
  • czekolada (najlepiej gorzka), 6 kostek
  • woda lub rozmącone jajko do posmarowania wierzchu rogalików
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto pokroić na kwadraty, na środku każdego ułożyć gruszki, a w zagłębienia po gniazdach nasiennych włozyc czekoloadę. Zwinąć rogaliki, posmarować wierzch wodą lub rozmąconym jajkiem (bedzie bardziej żółty i błyszczący). Piec ok 10-15 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń