Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybszy mus czekoladowy jaki da się przygotować :-) bez jajek, bez masła ale bardzo smaczny. w sam raz na chwile kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i rozpływającego się w ustach :-)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Śmietankę wlewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z palnika, dodajemy cukier puder i posiekaną czekoladę. Nalezy poczekać do rozpuszczenia czekolady, mieszając od czasu do czasu, wystudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Dodać alkohol i ubić na gładką, puszystą masę. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Ozdobić kawałkami czekolady (u mnie cukierki Michałki polane ajerkoniakiem). Smacznego :-)