Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo szybki w przygotowaniu, wymagający niewielu składników, a do tego pyszny placek. W sam raz dla niespodziewanych gości.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Margarynę utrzeć mikserem z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku.
Do utartej margaryny po trochę wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji.
Ciasto nakładać łyżką na brytfankę (u mnie 20x30 cm, ale może być większa). Żeby ułatwić sobie to zadanie łyżkę po każdym nałożeniu można zamaczać w gorącej, przegotowanej wodzie.
Śliwki bez pestek porozkładać na cieście. Można ewentualnie dodać do nich winogrona (ja tak zrobiłam) lub borówki.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.