Do góry

Dania główne Przepis na:

Enchiladas

Dania główne

Autor: Puli

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 339

Dodano: 07.01.2008

Odsłon: 6720

danie doskonale na obiad i kolacje

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety z kurczaka ugotuj w wodzie przez 15min doprawionej vegeta.papryki pokroj w plasterki,kabaczka i cebule w polksiezyce,przesmaz dodajac 2 roztarte zabki,ziola,sol i pieprz do smaku.ugotowane filety pokroj w paski.przygotuj sos:koncentrat pomidorowy przeloz do miski,dolej 1 szklanke goracej wody,dodaj drobno pokrojona chilli,plaska lyzeczke ziol,szczypte cukru,vegety i pieprzu,wszystko dokladnie wymieszaj.nastepnie rozloz placki tortilli,na kazdym z nich wzdluz poloz warzywa,plasterki kurczaka.zwin w rulon,przetnij na 2 czesci i uloz na polmisku lub na blasze,kazdy kawalek polej sosem,posyp sartym serem.wstaw do nagrzanego piekarnika 180 st.,zapiekaj do momentu az ser sie rozpusci.potrawe najlepiej podawac ze swieza salatka(salata lodowa,swiezy ogorek,czerwona cebula.starta marchewka,sos vinegare)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń