Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki

Dania główne

Autor: darioo

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 07.03.2009

Odsłon: 1568

super propozycją na wszelkie imprezy.

Składniki

  • mięso mielone 60 dkg
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso łączymy z startą cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem - doprawiamy solą, pieprzem, papryką i drobno posiekaną miętą - wcześniej odłóżcie dwie łyżki do sosu. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe podłużne kebabki na kształt małych kotlecików - pieczemy na grilu lub na patelni.

  2. Z odłożonej mięty, jogurtu i pozostałych składników sosu robimy dip. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą. Podajemy do usmażonych kebabków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 08 marca 2009 W PRZEPISIE JEST TYLKO MIĘSO. ILE JOGURTU? ILE OGÓRKÓW?
UZUPEŁNIJ PRZEPIS,JA UMIEM GOTOWAĆ,ALE JAK KTOŚ NIE?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń