Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki w panierce z orzechów włoskich z imbirowymi morelami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 1343

Przez żołądek do serca - jak mówi przysłowie. W tym przypadku na pewno się sprawdzi, bo eskalopki w panierce zachwycają każdego kto ich spróbuje. Przygotuj to pyszne danie i miej pewność, że na twarzy bliskiej ci osoby pojawi się uśmiech.

Składniki

  • cielęcina z udźca, 30 dag
  • siekane orzechy włoskie, 4 łyżki
  • jajko
  • mąka, łyżka
  • suszone morele, 10 dag
  • świeży imbir
  • białe wino wytrawne, 50 ml
  • sól
  • pieprz
  • masła, 1 łyżka
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Morele pokroić w paski i zalać winem. Cielęcinę pokroić na kotleciki, posolić, lekko oprószyć pieprzem. Panierować w kolejności: maka, jajko, siekane orzechy. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

  2. Imbir pokroić na plasterki i uprażyć go na rozgrzanym maśle, dodać morele z winem, zagrzać. Usmażone mięso podawać na morelach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń