Do góry

Przekąski Przepis na:

Eskalopki w panierce z orzechów włoskich z imbirowymi morelami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 3759

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 30 dag cielęciny z udźca
  • 4 łyżki siekanych orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 10 dag suszonych moreli
  • 1 mały kawałek swieżego imbiru
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła
  • olej do smazenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Morele pokroić w paski i zalać winem. Cielecinę pokroić na kotleciki, posolic, lekko oprószyć pieprzem. Panierować w kolejności: maka, jajko, siekane orzechy. Smażyc na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Imbir pokroic na plasterki i uprażyć go na rozgrzanym maśle, dodać morele z winem, zagrzaćc. Usmażone mieso podawać na morelach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń