Do góry

Desery Przepis na:

EsKiMoS

Desery

Autor: martynisko19

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 2902

Łatwy i bardzo smaczny

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białko ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, olej, proszek i ocet-odstwaimy do wyrośnięcia.Na koniec dodajemy mąkę.Pieczemy.

  2. Budynie ugotować na wodzie z cukrem i cytryną ,Przestudzić. Utrzec masło i dodawać budyń.

  3. Placek przekroić na pół. Na jedenj części połóżyć krem budyniowy, pokrojone brzoskwinie i trochę ubitej śmietany.Przykryć drugą częścią, posmarować resztą ubitej śmietany, na to biszkopty, namoczone w soku brzoskwiniowym.Polac wszystko rozpuszczczoną białą czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BogusiaP1956 30 lipca 2009 W przepisie zaznaczono,że budynie gotować na wodzie,a nie na mleku.
Fajny przepis,tylko się zastanawiam,czy może nie lepiej byłoby te budynie ugotować na soku z brzoskwiń,ewentualnie rozcieńczonym wodą?:)
Pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BogusiaP1956 30 lipca 2009 W przepisie zaznaczono,że budynie gotować na wodzie,a nie na mleku. Fajny przepis,tylko się zastanawiam,czy może nie lepiej byłoby te budynie ugotować na soku z brzoskwiń,ewentualnie rozcieńczonym wodą ?:) Pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BogusiaP1956 30 lipca 2009 W przepisie zaznaczono,że budynie gotować na wodzie,a nie na mleku. Fajny przepis,tylko się zastanawiam,czy może nie lepiej byłoby te budynie ugotować na soku z brzoskwiń,ewentualnie rozcieńczonym wodą:)Pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natasza 22 lipca 2009 faj ny ten przepis tylko jak ugotować cytrynę z budyniem żeby mleko sie nie zwazyło?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 22 lipca 2009 Mam nadzieję,ze dodasz zdjęcie, bo chciałabym zobaczyć, jak to wygląda,pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń