Do góry

Zupy Przepis na:

Ezogelin - Turecka zupa z soczewicy i kaszy bulgur

Zupy

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 955

Dodano: 29.09.2009

Odsłon: 7630

Jest to szybka, smaczna i pozywna zupa, ktora moze byc daniem glownym.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowac 6 szklanek wody lub bulionu.

  2. Dodac soczewice i kasze bulgur i gotowac 20 minut.

  3. Nastepnie dodac posiekana cebule oraz czosnek i sol i gotowac kolejne 10 minut.

  4. W miedzyczasie zrobic zasmazke z maki i oliwy, dodac koncentrat pomidorowy, czerwona papryke oraz miete, wymieszac.

  5. Zasmazke z przyprawami dodac do zupy, zagotowac, doprawic do smaku sola i pieprzem.

  6. Podawac z cieplym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miciunia 29 września 2009 Kasza bulgur jest to rodzaj kaszy z ziaren pszenicy. Mozna kupic ja w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Jesli nie uda Ci sie jej dostac mozna zastapic ja ryzem. Tez smakuje pysznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 29 września 2009 Jak wygląda ta kasza bulgur? czy można zastąpić ją innną kaszą?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń