Do góry

Desery Przepis na:

Fala dunaju

Desery

Autor: donis

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 24.07.2009

Odsłon: 1476

szybkie i proste wykonanie a do tego bardzo smaczne

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.

  2. ciasto dzielimy na połowę jedną część jasną wylewamy na blachę do drugiej dodajemy kakao i wylewamy na jasne ciasto na wierzch układamy jabłka pokrojone w kostkę całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu ciasta robimy krem.gotujemy budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu ,po wystygnięciu dodajemy 3/4 szkl. cukru i 1 masło roślinne to ucieramy i wykładamy na ciasto na wierzch robimy polewę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń