Do góry

Desery Przepis na:

Fale Dunaju

Przepis dnia 2009-04-28
Desery

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 25.04.2009

Odsłon: 34150

"małe" co nieco do "dużej" kawki. SMACZNEGO

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę z cukrem ucieramy, dodając po jednym jajku. Mąkę mieszamy z pr. do piecz. i po trochu wsypujemy. Połowę ciasta wykładamy na blachę a do drugiej dodajemy kakao i śmietanę. Między ciasto układamy pokrojone w cienkie piórka jabłka. Pieczemy w 170-180% przez ok 30-40 min.

  2. Z mąki, mąki ziemniaczanej i mleka gotujemy budyń, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy dodając po trochu budyniu, powstałym w ten sposób kremem smarujemy przestudzone ciasto.

  3. Wodę, cukier, margarynę i kakao gotujemy aż zgęstnieje. czekamy aż ostygnie i polewamy tym krem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

urszulagg 02 września 2009 Ciasto rewelacyjne - dosłownie !!! Mój mąż, który nie przepada za ciastami stwierdził, że to jest bardzo dobre ciacho ! Dziękuję za przepis Schakiro ! Pozdrawiam gorąco :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 26 sierpnia 2009 Witam, mam blachę rozmiar: 36/22 i w takiej piekłam, ale nic nie szkodzi jeśli blacha będzie mniejsza- wtedy ciasto będzie wyższe, pozdrawiam.;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

urszulagg 26 sierpnia 2009 Mam pytanko - na jaką wielkości blachę jest to ciasto ? Duża blacha ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 15 sierpnia 2009 Dzięki Agulam22, myślę że o to właśnie chodzi w pieczeniu lub gotowaniu-WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE' ważne żeby wszystkim smakowało,a koncepcję można stworzyć samemu, pozdrawiam.;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 14 sierpnia 2009 Witam.Dziś zrobiłam to ciasto.Skorzystałam z Twojego przepisu na krem i polewę a ciasto zrobiłam z przepisu Shiry221 ,wyszło pyszne .Naprawdę warte polecenia innym ciasto.Krem wyszedł super puszysty. Jabłko pomiędzy ciastem jasnym i ciemnym to jest rewelacja.Już dawno nie jadłam nic tak pysznego.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiag 30 kwietnia 2009 pyszne !!! dzięki za przepis.pozdrawiam,asia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń