Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek pomarańczy, tymianku, pieczarek i drobiu stwarza fantastyczny smak całego dania.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę, jajka , tymianek iskórkę z pomarańczy zmiksować z mlekiem dodając sól. Stopić masło i ostudzone połączyć po mału z z ciastem naleśnikowym. Powinna wyjść gładka masa konsystencji śmietany.. Usmażyć naleśniki.
Obrane pieczarki pokroić w cienkie paski i usmażyć razem z cebulą. Doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na patelni, aż odparuje sok.
Pieczarki wymieszać z usmażonym filetem i do nieco ostudzonego dodać śmietanę wymieszaną z sokiem pomarańczowym.
Nałożyć farsz na naleśniki i zwinąć w rulon. Gotowe naleśniki podsmażyć na patelni na masełku lub zapiekać w termoobiegu. Ciepłe polać śmietaną lub sosem wg własnego upodobania. SMACZNEGO!