Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle

Dania główne

Autor: Colourgirl

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 23.02.2009

Odsłon: 4099

Łatwe wykonanie, syte.

Składniki

  • Makaron Farfalle (kokardki),, ok.1/3 z paczki 500g.
  • pieczarki, ok.300g
  • Ser mozarella, ok.125g.
  • Sos "Spaghetti 4 sery z brokułami" Knorr Fix, 1 paczka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wstawić makararon, na oliwie/oleju dusić pokrojone w ok.centymetrową kostkę, osolone, popieprzone pieczarki przez czas gotowania się makaronu.Po odcedzeniu makaronu, dodać do niego pieczarki z patelni i przyrządzony sos (opis na opakowaniu sosu)-wymieszać.Po nałożeniu porcji na talerze ułożyć na wierzchu plastry mozarelli i wstawić talerze na ok.30sek./1min. w celu roztopienia mozarelli.Można danie przyrządzać również z brokułami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń